Spinracing otthonodban eszköz bérlési lehetőséggel.

SPINRACING vagy SPINNING?

A köztudatba a kerékpáros, zenés edzések, mint spinning gyűjtőfogalom alatt kerültek be, pedig fontos hangsúlyozni a SpinRacing és a Spinning közötti különbséget. A Spinning kifejezés egy adott edzésmódszer elnevezése, amit korábban már szabadalmaztattak és magának az elnevezésnek a használatát is szigorú jogvédelmi előírások kötik. A spinning (csak kerékpáredzés nincs benne más elem) megalkotója Johnny G. amerikai kerékpár versenyző, aki mára már 60 országban jelen lévő spinning programmal folyamatosan hatékony és magas színvonalat biztosít A Spinning edzésmódszer alapvetően abban különbözik a SpinRacing-től, hogy nem fordít akkora figyelmet a teljes test átmozgatására, sokkal inkább az országúti kerékpározás adaptációja egy szobakerékpárra. Ezzel szemben a SpinRacing edzés módszer tartalmaz- természetesen a láb edzésén kívül -a felső testre vonatkozó gyakorlatokat is, így a teljes testet átmozgatja.Kerékpár+aerobic

Az edzések zöme közepes intenzitású, mely leginkább lehetővé teszi a gyors adaptációt, valamint elkerülhetjük vele a nem kívánt túlfáradást, túledzettséget.
Az órák anyagai, erőnövelő, állóképességi, és gyorsaságfejlesztő blokkokat tartalmaznak, átmozgatva a vállövet is, kiegészítve koordinációs gyakorlatokkal, melyeket mixelve számtalan variációs lehetőséget kapunk. (pl. tempó duplázás, dinamikus és statikus karhajlítás, teljes és csonkapiramisok)
Összefoglalva a spinracing kiváló edzésforma, mely a kondicionális képességek jelentős részét igen jól fejleszti.
Az edzések a számtalan variációs lehetőségnek köszönhetően változatosak, szórakoztatóak.
Mivel a test izmainak ca. 70%-a részt vesz a mozgásban, a zsíranyagcserére kifejtett hatása rendkívüli, (viszonylag kevés kardiómozgás igényel több energiát! Evezés, futás, sífutás).
Így fogyókúrázóknak melegen ajánlom!
Mivel a sporteszköz stabil (nem mozog) ill. a mozgásanyag összetett, így a spinracing edzés alkalmas a koordináció fejlesztésére is!
Tehát, ha állóképességet szeretnél fejleszteni, zsírt akarsz égetni, ügyesebb, koordináltabb, vagy erősebb akarsz lenni, akkor válaszd a SPINRACING órákat!
A Spin Racing-ben a hangsúly a kontrollált folyamatokon van: edzés közben tudatosan irányítod a: légzést, intenzitást, magát a tested és még a tudatodat is.

Mire jó a Spin Racing edzés: A kerékpár a legalkalmasabb eszköz a legkülönbözőbb korú és képességű edzeni vágyók számára ahhoz, hogy elérjék céljaikat: fittek és egészségesek legyenek. A SpinRacing program, amely motivációt, szellemi edzés technikákat és a legalaposabban tesztelt kerékpározási technikákat foglalja magába. Ajánljuk mindenkinek, aki mozgásra vágyik. A tréning a programhoz kifejlesztett eszközön, a kerékpáron folyik. Külső szemlélő leginkább azt látja az edzésekből, hogy egy teremben vadul tekerik a bringát. A SpinRacing csoportos zenés teremkerékpár tréning szakképzett oktatók irányításával, mely sikerének titka: kerékpár + aerobic összegződnek, koreografált, különböző karmunka használat, szórakoztató, egyszerű, mindenki számára könnyen elvégezhető, precíz intenzitás kontroll, hatékony, állóképesség fejlesztő, betegség megelőző, nagy kalória felhasználással.
A SpinRacing programot bármilyen edzettségi szint esetén lehet alkalmazni: társaságban mindenki lelkesebben hajt, kivétel nélkül sikeresen teljesíthet egy 45-55 perces edzést. A SpinRacing kerékpárok speciálisan átalakított szobabringák, amelyek első kereke nehéz, lendkerékkel ellátott, így segít a kerekezők számára lendületben maradni.
Az órákon 3 alapvető terepfajtát használunk: a sík, lejtő, és a hegymenetet. Ezen terepek kombinálásával különböző technikákat alakítunk ki.

Minden órán edzőink pulzusmérő órákkal dolgoznak, amely lehetővé teszi, a legmegfelelőbb tempójú edzést.
Az edzés alatti pulzusszám mérés a legpontosabb módja a teljesítmény nyomon követésének. Segítségével pontosan meghatározható az ideális edzésintenzitás. A pulzusszám mérő órák a lehető legideálisabb edzőtársak. Ez egy olyan sport, amely rengeteg lehetőséget rejt magában, így egyaránt segítségedre lehet a zsírégetésben, az izmok (elsősorban a láb izmainak) szálkásításában és az állóképesség-fejlesztésben. Emellett segít megőrizni egészségedet, javít a közérzeteden, lehetővé teszi a felesleges energiák levezetését.

De a SpinRacing nem csak erről szól! Ez egy érzés, melyet nehezen lehet szavakba önteni, ezt ki kell próbálnod, hogy megérezd!

Élettani hatások: Ahogyan korábban már említettük a SpinRacing edzésnek nagyon sok pozitív élettani hatása van: Gazdaságosabb szívműködés, alacsonyabb nyugalmi pulzus, gyors pulzusmegnyugvás,Rugalmasabb érrendszer,Nő a vér oxigén felvevő képessége,Javuló koleszterin tükör,Javuló állóképesség…
Kellemes időtöltést és jó sportolást kívánok!     Gazdag Zsuzsanna edző   06-20-537-5302